Rutger Hauer over 200 jaar spoorgeschiedenis

Rutger Hauer in De Vuurproef – Foto: Spoorwegmuseum

Acteur Rutger Hauer is straks te zien in een nieuwe attractie in het Spoorwegmuseum in Utrecht. De attractie, getiteld De Vuurproef, neemt bezoekers mee op reis langs twee eeuwen treingeschiedenis.

De Vuurproef is een aanvulling op de al bestaande belevingswerelden in het museum. De nieuwe wereld gaat over de rol van de trein in de geschiedenis. Rutger Hauer zal de bezoekers in een film vertellen over tweehonderd jaar spoorgeschiedenis.- advertentie -

Schetsontwerp De Vuurproef

In de film wordt Hauer geassisteerd door actrice Nhung Dam, bekend van Villa Achterwerk: Van hier tot Tokio.

Het Spoorwegmuseum omvat momenteel vier werelden waarbij in iedere wereld telkens een ander onderdeel van de spoorweggeschiedenis centraal staat. Het museum:

De Vuurproef zorgt voor een rode draad waarin de verhalen uit de geschiedenis van het spoor aan het heden worden gekoppeld. De maatschappelijke veranderingen die de komst van de spoorwegen veroorzaakten, de ontwikkelingen die de trein onderging, de aansprekende momenten in de spoorweggeschiedenis en de rol die de trein tegenwoordig speelt: ze komen allemaal aan bod.

De nieuwe attractie wordt op 22 november van dit jaar geopend voor het publiek.

Schreeuwend kind, Hendrick de Keyser, ca 1615 (Rijksmuseum Amsterdam)Het…
PinkPerspectivesHet Amsterdam Museum lanceert vrijdag een mobiele tour waarin…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: