Schaaltje van 3 dollar brengt miljoenen op

Foto: Sotheby’s

Een Amerikaanse familie kocht tijdens een garageverkoop enige tijd geleden voor slechts drie dollar een kleine, witte schaal. Dit bleek een gouden aankoop. Deze week werd de schaal geveild voor een bedrag van 2,23 miljoen dollar.

Foto: Sotheby’s

Het bleek te gaan om een zeer waardevolle schaal uit de Ding-periode uit de Song-dynastie die over China regeerde tussen 960 en 1279 na Christus. De koper was zich hier niet van bewust en had de schaal enige tijd op de schoorsteenmantel staan. Toen het object enige tijd geleden aan een specialist in Chinese kunst werd getoond, werd duidelijk om wat voor waardevol object het ging. Er is slechts één soortgelijke schaal bekend. Die is te vinden in het British museum in Londen.

Veilinghuis Sotheby’s verwachtte dat de schaal tussen de 200.000 en 300.000 euro op zou brengen, maar uiteindelijk werd er dus 2,23 miljoen dollar voor betaald. De schaal werd gekocht door de Londense kunsthandelaar Giuseppe Eskenazi.

Gerelateerde boeken:

- advertentie -
Willem Wilmink in 1988 - Foto: CC - Anefo…
De drie Maria's aan het graf - Jan of…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: