Schatgravers stuiten op 3500 jaar oude Egyptische tempel

De autoriteiten in Egypte hebben in de omgeving van de Piramides van Gizeh, de restanten van een oude tempel gevonden. De ontdekking werd gedaan toen zeven schatgravers werden gearresteerd.

De schatgravers bleken onder een woning restanten van een oude tempel te hebben gevonden. Hiërogliefen die op grote brokstukken zijn aangetroffen, wijzen erop dat de tempel dateert uit de tijd van Thoetmosis III. Deze farao leefde ongeveer van 1479 tot 1425 voor Christus. Hij regeerde ongeveer 54 jaar over Egypte en wordt vanwege zijn veroveringen ook wel eens de ‘Napoleon van Egypte’ genoemd.

De tempel bevindt zich ongeveer veertig kilometer ten zuiden van de Piramides van Gizeh. Er zijn onder meer restanten van zeven marmeren pilaren gevonden en een groot granieten beeld. De objecten zijn voor onderzoek en restauratie meegenomen naar Saqqara.

Notitieboek van bioloog en fotograaf George Murray Levick (NZAHT)
Op Antarctica hebben wetenschappers een notitieboek van bioloog en fotograaf George Murray…
Tunnel in Teotihuacán (INAH)
Archeologen hebben in Mexico een bijzondere vondst gedaan. In de historische stad…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: