Schatzoeker vindt ‘muntje van 1 miljoen pond’

Still YouTube

Still YouTube

De Britse schatzoeker John Stoner deed vorige week de vondst van zijn leven. In een veld in Nottinghamshire stuitte hij op een zeventiende-eeuws muntje van drie pence. Verwacht wordt dat het kleine muntje op een veiling ongeveer één miljoen pond op zal brengen. Dat melden Britse media.

Het muntje werd halverwege de zeventiende eeuw geslagen in New Engeland, toen nog een Engelse kolonie. Op de een of andere manier belandde het kleine muntstuk in Engeland. Volgens deskundigen gaat het om een van de best bewaarde exemplaren die tot nu toe gevonden is.

De opbrengst van het muntje (omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro) gaat overigens niet in zijn geheel naar schatzoeker, maar wordt gedeeld met de eigenaar van het veld waar de waardevolle munt werd gevonden.

Rare U.S. coin discovered in Britain

- advertentie -
Congressional Gold Medal ter ere van Rosa Parks
Rosa Parks in 1955Howard Buffett, de jongste zoon…
Geraldine 'Jerrie' Mock in 1964 - cc
Geraldine 'Jerrie' Mock in 1964 - ccDe Amerikaanse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: