Scheepswrak met Hollandse lading gevonden in Turkije

Foto: stock.xchng

Foto: stock.xchng

Archeologen hebben in Turkije een zeventiende-eeuws scheepswrak gevonden met daarin een Hollandse scheepslading. Dat meldt het ANP op basis van berichtgeving in Turkse media.


Het gaat om een Ottomaans schip. De vondst werd gedaan voor de kust van de badplaats Urla. Het schip blijkt borden uit Nederland te hebben vervoerd. Het is de bedoeling om zowel het schip als de lading op te duiken en later tentoon te stellen.

Deskundigen hopen dat er enig vaart achter de berging kan worden gezet. Visnetten en mensen die het scheepswrak kunnen plunderen vormen namelijk een bedreiging.

Het schip werd gevonden tijdens zee-uitgravingen van de 6000 jaar oude nederzetting Limantepe.

- advertentie -
Alexander de Grote (356–323 v.Chr.)Het Grieks ministerie van…
© Foto: Architecten Team van Meer
© Foto: Architecten Team van MeerDe Vlaamse minister…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: