Scheepswrak uit 1901 gevonden bij Golden Gate Bridge

Vlakbij de beroemde Golden Gate Bridge in de Amerikaanse staat Californië is het wrak van een passagiersschip gevonden. Het schip, de SS City of Rio de Janeiro, zonk in 1901 en lange tijd was niet duidelijk waar het wrak zich bevond.


Toen de de SS City of Rio de Janeiro zonk, bestond de Golden Gate Bridge nog niet. De 2737 meter lange brug, die het schiereiland van San Francisco met Marin County verbindt, werd pas in 1937 geopend voor het verkeer.

Het schip voer op de lijndienst tussen San Francisco en Hongkong en botste op 22 februari 1901 bij mistig weer op een rots. Binnen tien minuten zonk het vaartuig naar de bodem. Van de 210 opvarenden, het merendeel Chinese immigranten, overleefden er slechts 82 het ongeluk.

Er is lange tijd gezocht naar het wrak. Recent wist een onderzoeksteam het schip te lokaliseren en er sonarfoto’s van te maken. Het schip ligt op enkele honderden meters van de Golden Gate Bridge, op zo’n negentig meter onder het wateroppervlak.

- advertentie -
Alcatraz – Foto: CC/Bruce C. Cooper
De Amerikaanse gevangenis Alcatraz werd vaak beschouwd als de best beveiligde gevangenis…
Foto: matrix24.gr
Tijdens de aanleg van een snelweg en tunnel in de buurt van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: