Schenking voor Catharijneconvent en Joods Historisch Museum

Onderdeel van de vaste opstelling van Museum Catharijneconvent – Foto: CC

Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben allebei een particuliere schenking ontvangen, met een totaalbedrag van 90.000 euro.

Het behoud van het christelijke en joodse erfgoed was de grootste drijfveer voor de donatie. De anonieme schenker vindt dat beide musea hierin een belangrijke taak hebben.


De twee musea presenteren cultureel en religieus erfgoed van ons land. De verzameling van het Joods Historisch Museum bestaat uit bijzonder Joods cultureel erfgoed. Museum Catharijneconvent beheert de belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het Nederlands christelijk erfgoed.

De instellingen hebben in hun beleidsplannen aangegeven de komende jaren meer te willen samenwerken. De donatie geef dit voornemen volgens de musea een extra stimulans. Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum werken aan gezamenlijke programmering en structurele samenwerking op het gebied van cultuureducatie.

Gerelateerde boeken:

MuseumkaartDe prijs van een Museumkaart wordt vanaf volgende maand…
Tropenmuseum in Amsterdam
Tropenmuseum in Amsterdam - Foto: CC/GerardMHet Tropenmuseum in Amsterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: