Schilderij Monet brengt bijna 20 miljoen euro op

Waterlelies - Claude Monet, 1907

Waterlelies – Claude Monet, 1907

Bij veilinghuis Christie’s in New York is het schilderij Waterlelies van de Franse kunstenaar Claude Monet (1840-1927) verkocht voor bijna 20 miljoen euro.

De Fransman maakte het werk in 1907. Het was sinds 1930 eigenaar van verzamelaarster Huguette Clark. Het is gekocht door een bieder die onbekend wenste te blijven. Van Monet zijn meer schilderijen van waterlelies bekend. Het werk dat dinsdag werd verkocht maakte Monet in zijn eigen tuin in het Franse Giverny.

Behalve het werk van Claude Monet werd er ook een portret geveild dat Picasso maakte van zijn geliefde Dora Maar. Voor dit schilderij werd ruim 16 miljoen euro neergelegd.

Schilderij van Franz Marc, een van de kunstwerken uit de collectie van Cornelius Gurlitt
Schilderij van Franz Marc, een van de kunstwerken…
Georges Seurat, Le Cirque, 1891 (Musée d’Orsay, Parijs)
Seurat. Meester van het Pointillisme Georges Seurat, Le…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: