Schilderij Rembrandt geveild voor 10 miljoen

Man met halsstuk en hoed – Rembrandt, ca. 1626

Bij veilinghuis Christie’s in Londen is een doek van Rembrandt verkocht voor meer dan tien miljoen euro.

Het gaat om het schilderij Man met halsstuk en hoed dat de kunstenaar in 1626 of 1627 maakte. Het doek maakte onderdeel uit van de verzameling oude Hollandse meesters van het echtpaar Pieter en Olga Dreesmann van warenhuis V&D. Het was voor het eerst in veertig jaar dat het schilderij op de markt kwam.

Veilinghuis Christie’s verwachtte vooraf dat het schilderij tussen de 9 en 14 miljoen euro op zou brengen. Aan wie het doek is verkocht is niet bekendgemaakt.

- advertentie -

Er zijn meer werken uit de collectie Dreesman geveild, waaronder schilderijen van zeventiende-eeuwse kunstenaars als Adriaen Coorte, Pieter Jansz Saenredam, Willem van de Velde II en Hendrick Avercamp. Volgens Christie’s verkocht het echtpaar Dreesman de werken om “ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten”.

De ontdekte kaart - Foto: Ludwig Maximilians UniversitätBij een…
www.voordekunst.nlDe crowdfunding website www.voordekunst.nl heeft inmiddels ruim 1 miljoen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: