Schilderijen Van Gogh onderzoeken met tablet

Het Van Gogh Museum heeft deze maand een nieuwe gratis app gelanceerd: Touch Van Gogh. Gebruikers kunnen schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890) hiermee tot in detail bekijken.

Touch Van Gogh - What paintings can reveal

Touch Van Gogh – What paintings can reveal


De app, gemaakt voor tablet, benut zogenaamde multitouch functies om gebruikers thuis spelenderwijs de informatie te laten ontdekken die in en onder de verf van de schilderijen schuilgaat. Zo kan men bijvoorbeeld zelf de oude vernislaag van het schilderij De slaapkamer verwijderen, uitvinden dat het schilderij De tuin van Daubigny geschilderd is op een theedoek en door virtueel de verf weg te poetsen van het schilderij Gezicht vanuit Theo’s appartement ontdekken dat Van Gogh zijn doeken hergebruikte.

Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum:

“Met deze app kunnen mensen thuis gratis de geheimen van Van Goghs schildertechnieken ontdekken en zo nog meer te weten komen over zijn werkwijze”.

De multitouch bediening van de tablet maakt het voor de gebruiker mogelijk om intuïtief op ontdekking te gaan. In eigen tempo kan de gebruiker als een soort detective de schilderijen van Vincent van Gogh ontrafelen, om zo meer te weten te komen over het leven en het werk van deze beroemde kunstenaar.

- advertentie -

De app laat onder meer zien hoe een schilderij er voor een restauratie uitzag, waar het schilderij exact geschilderd is, welke verf verkleurd is, en hoe de compositie van een schilderij is opgebouwd.

Touch Van Gogh is zowel ontwikkeld voor Android als Apple.

Willekeurige foto van enkele oude muntenHet Geldmuseum in…
Koninkrijk der Nederlanden en het Groothertogdom Luxemburg volgens de bepalingen van het Wener Congres, uitgave François Bohn, 1816 - http://cf.uba.uva.nl/atlasderneederlanden
Gelderse Vallei in 6 bladen door Justus van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: