Schip uit begin 1600 gevonden in Zutphen

Archeologen hebben in Zutphen de resten van een schip gevonden dateert uit de vroege zeventiende eeuw.


De vondst werd gedaan tijdens werkzaamheden aan de Marstunnel in de Gelderse stad. Volgens de archeologen gaat het om een bijzondere vondst omdat het schip deels nog in goede staat verkeert. Vooral de voorzijde is goed geconserveerd.

Het zou gaan een zogenaamde rivieraak met een lengte van 12 meter en een breedte van 2,5 meter. Dit soort schepen werden destijds vooral gebruikt voor de handel met het Rijnland.

Op de plek waar gegraven werd bevond zich vroeger een oude riviergeul van de IJssel. Wat er met het scheepswrak gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

- advertentie -
Giants of the Ice Age (Amsterdam EXPO)
Bij Amsterdam Expo kan deze winter een kijkje genomen worden in de…
Groot stuk marmer in de tombe - Foto: Ministerie van Cultuur Griekenland
In de graftombe van Amphipolis zijn munten gevonden met het portret van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: