Schoenen van de Freule van Dorth

Leren damesschoen, gedragen bij de executie van freule Johanna Magdalena Catharina Judith van Dorth tot Holthuysen – Rijksmuseum amsterdam

PRIKBORD – Het is interessant dat in het verbouwde Rijksmuseum de restanten van de leren schoenen van deze Freule van Dorth worden tentoongesteld.

Bij de restauratie van de kerk in Lichtenvoorde rond 1925 werd haar graf bij verrassing blootgelegd, de stoffelijke resten elders herbegraven en de schoenrestanten apart gehouden. Het betreft een zeer kleine maat schoenen, eigenlijk vooral schoenzolen.

Afzender: Han Schulte

- advertentie -
Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

edward-viii-1932
Koning Edward VIII van Engeland werd afgeluisterd gedurende de…
PRIKBORD - Op vrijdagmiddag 14 juni wordt in de Lemkerzaal in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: