Schokland krijgt archeologisch wandelpad

Schokland – Foto: CC/Tukka

Het voormalige eiland Schokland krijgt een zogenaamde archeoroute. Het archeologische leerpad zal ontwikkeld worden door de Stichting Flevo-landschap en is bedoeld voor kinderen en gezinnen.

De ontwikkeling van de archeoroute is mogelijk dankzij subsidies van Europa en de provincie Flevoland. Het wandelpad moet de archeologische bodemschatten op het voormalige eiland tot leven brengen en zal langs verschillende ‘leerrijke plekken’ voeren waar steeds een ander thema uit het verleden tot leven wordt gebracht.Gedeputeerde Jan-Nico Appelman namens de provincie Flevoland:

- advertentie -

De route richt zich in eerste instantie op kinderen, maar zal voor iedereen een leuke en leerzame ervaring zijn. Via een viewmaster – dat is een diakijker met doorklikbare afbeeldingen – krijgen bezoekers een beeld van het leven van de vroegere bewoners. In het project wordt ook een lesprogramma ontwikkeld voor de bovenbouw van de basisschool.

Schokland staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoewel het voormalige eiland de plaatsing op die lijst onder meer te danken heeft aan het feit dat de historie van Schokland goed bewaard is gebleven, was er nog geen wandelroute met speciale aandacht voor de archeologische waarden uit de prehistorie, de Middeleeuwen en de periode van de Schokkerbewoning. Het nieuwe leerpad moet hier verandering in aanbrengen.

Zowel de provincie Flevoland als Europa steken 180.000 euro in het project.

hattusa-sfinx
Sfinx van HattusaEen bijna vierduizend jaar oude sfinx van…
Foto: Nieuw LandDe afgelopen twee maanden hebben archeologen een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: