Schommelstoel Kennedy geveild voor 64.500 euro

Schommelstoel die Kennedy gebruikte in het Witte Huis - Foto: Heritage Auctions

Schommelstoel die Kennedy gebruikte in het Witte Huis – Foto: Heritage Auctions

In Amerika zijn afgelopen weekend objecten geveild die ooit in de werkkamer van John F. Kennedy stonden. Een van de topstukken van de veiling was een schommelstoel waarin de president vaak zat. Die bracht omgerekend zo’n 64.500 euro op.

Het was afgelopen week precies vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord. En dus was er veel aandacht voor de president. Een goed moment dus ook voor een veiling.

Twee presidentiële vlaggen die ooit in de werkkamer van de president stonden brachten in totaal 313.000 euro op, vier keer zoveel als veilinghuis Heritage Auctions had verwacht. Zowel de schommelstoel als de twee vlaggen werden gekocht door een verzamelaar uit het zuidwesten van de Verenigde Staten

Scottsboro Boys - Foto: WikiDe Amerikaanse staat Alabama…
Al Capone (Still YouTube)Als het aan de gemiddelde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: