Schrijfster Maya Angelou (86) overleden

President Obama reikt Maya Angelou de 'Presidential Medal of Freedom' uit (White  House)

President Obama reikt Maya Angelou de ‘Presidential Medal of Freedom’ uit (White House)

De Amerikaanse schrijfster Maya Angelou is woensdag op 86-jarige leeftijd overleden. De burgemeester van haar woonplaats heeft dat bekendgemaakt. De schrijfster werd dood in haar woning aangetroffen.


Maya Angelou debuteerde in 1970 met I Know Why the Caged Bird Sings (Ik weet waarom gekooide vogels zingen). Dit autobiografische boek, inmiddels uitgegroeid tot een klassieker, beschrijft de strijd en doorzettingsvermogen van een jonge zwarte ongehuwde moeder in het racistische zuiden van Amerika. In het boek komen ook twee grote passies van Maya Angelou aan bod: zingen en dansen. De bestseller werd verfilmd.

Angelou schreef meer autobiografische romans. Haar boek Just give me a cool drink of water ‘fore I die werd genomineerd voor de Pulitzer-prijs en voor het audioboek A song flung up to heaven ontving Angelou in 2003 een Grammy.

In 2011 ontving de schrijfster, die tevens actief was als dichteres, uit handen van president Barack Obama de Presidential Medal of Freedom. Een bekende quote van Maya Angelou:

- advertentie -

All my work, my life, everything I do is about survival, not just bare, awful, plodding survival, but survival with grace and faith. While one may encounter many defeats, one must not be defeated.

Maya Angelou in The Oprah Winfrey Show in 1997

Voor en achterzijde van de dollarcent uit 1776 (Heritage Auctions)
Chester Nez, staand vooraan links (archief Nez familie)

[caption id="attachment_43242" align="alignnone" width="800"] Chester Nez, staand vooraan links (archief Nez familie)

Chester…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: