Schrijver en dichter Gerrit Krol (79) overleden

Gerrit Krol - Still YouTube

Gerrit Krol – Still YouTube

De Nederlandse schrijver en dichter Gerrit Krol is zondag op 79-jarige leeftijd overleden. Zijn uitgever heeft dat bekendgemaakt.


Krol werd op 1 augustus 1934 geboren in geboren en debuteerde in 1962 met de roman De rokken van Joy Scheepmaker. Hij ontwikkelde een geheel eigen schrijfstijl en zou meer dan vijftig romans, verhalenbundels, novellen, dichtbundels en essays publiceren. In zijn laatste roman, Duivelskermis (2007), beschreef hij de gevolgen van de ziekte van Parkinson, een ziekte waar Krol zelf aan leed.

In 1990 kwam Krol in het nieuws door zijn pleidooi voor de invoering van de doodstraf: Voor wie kwaad wil. Een bespiegeling over de doodstraf.

Krol ontving diverse prijzen, waaronder de Multatuliprijs en de Busken Huetprijs. Zijn oeuvre werd in 1986 bekroond met de Constantijn Huygensprijs en in 2001 met de P.C. Hooftprijs. In 2005 ontving hij een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

- advertentie -

Schrijver en dichter Gerrit Krol overleden

Petrus volgens Peter Paul RubensHet Vaticaan toonde de…
'Olijfje' van Londerzeel - © vzw De Muren…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: