Schrijver Michael Palmer (71) overleden

Michael Palmer

Michael Palmer

De Amerikaanse auteur van medische thrillers Michael Palmer is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden.

De auteur werd vaak in één adem genoemd met Robin Cook, een andere zeer bekende schrijver van medische thrillers. Palmer schreef ruim twintig boeken die verschenen in maar liefst 35 talen.

De Amerikaan volgde een medische opleiding en werkt onder meer in een ziekenhuis in Boston. De kennis die hij hier opdeed verwerkte hij in zijn boeken. Zijn boek Extreme Measures werd in 1996 verfilmd met Hugh Grant en Gene Hackman in de hoofdrollen.

Het overlijden van de schrijver werd donderdag via Facebook bekendgemaakt door zijn zoon Daniel:

- advertentie -

Afb: Nederlandsche Postzegel- en MuntenveilingEen postzegel uit 1925…
De gitaar die Dylan in 1965 bespeelde -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: