Schuldpapier VOC geveild voor 30.000 euro

VOC-schuldpapier (hwph.de)

VOC-schuldpapier (hwph.de)

In Duitsland is dit weekend een schuldpapier van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) geveild voor een bedrag van 30.000 euro. Dat meldt de Volkskrant.

Het gaat om een certificaat uit 1623 dat is gedrukt op handgeschept papier. De nieuwe eigenaar beschouwt het stuk papier als een ‘hoeksteen van de economische en financiële geschiedenis’.

De VOC werd op 20 maart 1602 opgericht op initiatief van landsadvocaat Johan van Oldenbarnevelt. Het was op dat moment het grootste handelsbedrijf ter wereld en de eerste naamloze vennootschap. De compagnie wordt ook wel eens de eerste multinational genoemd.

Historische brief van de Titanic geveildIn het Engelse…
Affiche dat na het voorval in Maassluis werd verspreid - www.geheugenvannederland.nl / NIOD affichecollectie
Voetballen in Kamp Westerbork (Herinneringscentrum Kamp Westerbork)'Voetbal is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: