Scouts die rotsformatie vernielden uit functie gezet

In Amerika is commotie ontstaan over een filmpje waarin te zien is hoe twee scouting-leiders een miljoenen jaren oude rotsformatie vernielen. De mannen waren nogal trots op hun daad, maar veel Amerikanen konden de actie niet waarderen. De twee scouting-leiders zijn door de scouting inmiddels uit hun functie gezet.

Goblin Valley-park in Utah - Foto: CC

Goblin Valley-park in Utah – Foto: CC


Het incident deed zich voor in het Goblin Valley-park in Utah. Te zien is hoe een van de mannen, Glenn Taylor, een groot stuk van een oeroude rotspartij duwt. De actie wordt gefilmd door een zijn kompaan Dave Hall, eveneens scoutingleider. De mannen juichen hard nadat een groot deel van de rots naar beneden is gestort.

Goblin Valley-park is beroemd om zijn rotsformaties. In het park staan enkele duizenden rotsfiguren van enkele meters hoog. Omdat de vorm veel mensen aan paddenstoelen doet denken, heette de vallei lange tijd de Mushroom Valley. Die naam werd later veranderd in Goblin Valley. De vallei trekt veel toeristen.

De tweee mannen hebben inmiddels erkend dat ze verkeerd handelden. Nadat ze constateerden dat een deel van de ‘paddenstoelrots’ een beetje los zat, besloten ze dit deel eraf te duwen. Achteraf erkennen ze dat ze beter de parkbeheerder hadden kunnen inschakelen.

- advertentie -

Wereldwijd is verontwaardigd gereageerd op de actie nadat de video ook in de media werd uitgezonden. Inmiddels zijn de twee mannen dus uit hun functie gezet. Glenn Taylor en Dave Hall leggen zich bij die beslissing neer. De twee mannen ontvingen de afgelopen week naar eigen zeggen een grote hoeveelheid haatmails en zelfs doodsbedreigingen.

De beroemde Amerikaanse fotograaf Bill Eppridge is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden.…
Trouwfoto van Soong Mayling en Chiang Kai-Shek
Soong Mayling - Foto: CCSoong Mayling werd beschouwd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: