Scripties van geschiedenisstudenten online

Logo van de digitale uitgeverij

Veel werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten zijn interessant genoeg om door een groot publiek te worden gelezen. Een aantal (oud-)geschiedenisstudenten heeft daarom een website ontwikkeld waarop straks gratis interessante scripties te lezen zijn.

Woensdag wordt de site jongehistorici.nl gelanceerd. De site wordt beheerd door de digitale uitgeverij Jonge Historici Schrijven Geschiedenis (JHSG). De initiatiefnemers hebben een missie: ‘werkstukken en scripties van geschiedenisstudenten beter tot hun recht laten komen’.Volgens de ‘Jonge Historici’ verdienen veel stukken het namelijk om door een breed publiek gelezen te worden en is het in veel gevallen zonde als ze verdwijnen in de archiefla.

- advertentie -

De scripties en werkstukken zijn straks gratis in te zien op de nieuwe website. Maar niet alle scriptie komen in aanmerking voor plaatsing op de site. De inzendingen worden eerst beoordeeld door een redactie, bestaande uit enkele (oud-)geschiedenisstudenten. De jonge historici zijn op zoek naar het ‘mooie verhaal’. Ze willen scripties en werkstukken plaatsen die interessant zijn voor een brede groep.

De eerste twintig publicaties zijn vanaf woensdag op de website in te zien. Het is de bedoeling dat er de komende maanden steeds meer werkstukken en scripties worden toegevoegd.

Mede-oprichter Geerten Waling vertelt op Radio 2 over het initiatief:

Domkerk en Severikerk in Erfurt - Foto: CC/Oliver KurmisPaus…
Foto: CC/Michael PanseDe Klaagmuur in Jeruzalem is afgelopen weekend…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: