Shell steunt uitbreiding Mauritshuis

Op het voorplein van het Mauritshuis hangt woensdag de Shell vlag

Energiemaatschappij Shell is de komende zes jaar sponsor van het Mauritshuis in Den Haag. Het museum heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De energiemaatschappij verbindt zich voor een bedrag van drie miljoen euro voor een periode van zes jaar als zogenaamde ‘corporate sponsor’ aan het Mauritshuis. Het Haagse museum laat weten hierdoor haar minimale fondsenwervingstarget te hebben gehaald. Ook is de financiering voor de start van de geplande nieuwbouw en uitbreiding nu rond.- advertentie -

Emilie Gordenker, directeur Mauritshuis tijdens een rondleiding door het museum met Peter Voser, CEO Royal Dutch Shell

De partijen hebben ook afgesproken gezamenlijk onderzoek te gaan doen naar het werk van Jan Steen. Shell stelt hiervoor onderzoekers en apparatuur beschikbaar. Eerder deed Shell al onderzoekservaring op met het Van Gogh Museum. Het Mauritshuis:

Samen met de restauratoren van het Mauritshuis zet Shell deze opgedane expertise de komende jaren in voor verder onderzoek naar Hollandse genreschilders als Jan Steen. De inzichten die hier uit voortkomen worden gedeeld met specialisten, maar ook met het grote publiek.

De komende twee jaar werkt het Mauritshuis aan een grootscheepse uitbreiding en renovatie van het pand. Tijdens de verbouwing wordt het museum in Den Haag via een ondergrondse foyer verbonden met de zijvleugel van het tegenover gelegen gebouw Plein 26.

De vaste collectie van het museum is gedurende de verbouwing te zien in het Gemeentemuseum Den Haag.

Jan van der HeijdenBrandweerhistoricus Gerard Koppers houdt begin maart…
singer-laren-fohr-gr
Een van de uitgeleende werken - Op de duinen

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: