Shortlist ‘Geschiedenis Online Prijs’ bekend

Geschiedenis Online Prijs 2011

Het Historisch Nieuwsblad heeft de shortlist van de Geschiedenis Online Prijs 2011 maandag bekendgemaakt.

Vijftien websites in drie categoriën maken nog kans op de prijs. De genomineerden zijn gekozen door een vakjury. De sites zijn onderverdeeld in drie categorieën: Musea, Archiefdiensten, Historische verenigingen en Themawebsites.

Op 14 februari aanstaande maakt de jury bekend welk archief, museum, vereniging of particulier de beste website over

- advertentie -geschiedenis van het afgelopen jaar heeft gemaakt. De winnaar ontvangt een beeldje van kunstenares Gonneke van Echten.

Dit jaar wordt er voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt. Geïnteresseerden konden hiervoor zelf websites aanmelden. Inmiddels zijn er al meer dan 16.000 stemmen uitgebracht.

De winnaar van de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2011 ontvangt 2500 euro.

Op de shortlist van de juryprijs staan:

Nieuw Land ErfgoedcentrumBij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad is…
Bernhard ten tijde van de Lockheed-affaire - Foto: Nationaal…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: