Shortlist Libris Geschiedenis Prijs bekend

Libris Geschiedenis Prijs

Nog vijf boeken maken kans op de Libris Geschiedenis Prijs 2011. De organisatie heeft vrijdag de shortlist van de jaarlijkse prijs bekendgemaakt.

De Libris Geschiedenis Prijs gaat jaarlijks naar het beste historische boek van dat jaar. Het gaat dan om boeken die voor een breed publiek toegankelijk zijn. De prijs – een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, het Nationaal Historisch Museum, NTR/VPRO en de Volkskrant – wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Nacht van de Geschiedenis. Aan de prijs is een geldbedrag van twintigduizend euro verbonden.

Op 22 oktober wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2011 uitgereikt. De volgende vijf boeken staan op de shortlist:

- advertentie -

Gevecht met Leviathan
Verhaal over de politieke ordening in Europa in de periode 1815-1965. Geschreven door emeritus hoogleraar nieuwste geschiedenis Emiel Lamberts. >>

Koninkrijk vol sloppen
Boek over de opkomst van achterbuurten en vuil in de negentiende eeuw. Geschreven door Auke van der Woud. >>

Generaal Spoor
Biografie van de Nederlandse generaal Simon Hendrik Spoor (1902-1949). Geschreven door Jaap de Moor. >>

Een Nederlander in de wildernis
Boek van historicus Luc Panhuysen over de reizen van de Nederlandse avonturier Robert Jacob Gordon in Zuid-Afrika. >>

Kameraad Baron
Boek over de verdwijnende wereld van de transylvaanse aristocratie. Geschreven door Jaap Scholten. >>

gouden-koets-slavenafbeelding-265
Detail van de slavenafbeelding op de Gouden Koets -…
[caption id="attachment_12796" align="alignleft" width="265"]Martin McGuinness in 2009Het voormalige IRA-kopstuk Martin McGuinness hoopt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: