Shortlist Biografieprijs 2012 bekend

Biografieprijs 2012

Woensdag is de shortlist van de Biografieprijs van de Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs bekendgemaakt. Nog vijf boeken maken kans op de prijs.

Uit in totaal 99 inzendingen stelde de jury – onder voorzitterschap van prof. dr. Lisa Kuitert – eerder dit jaar een longlist van tien titels samen. Hieruit is nu een lijst samengesteld van vijf titels die nog meedingen naar de prijs.

De Biografieprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in één van de twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Biografieprijs bestaat uit een geldprijs van 15.000 euro en zal op 23 april 2012 aan de winnaar worden uitgereikt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. De vorige keer ging de prijs naar Jolande Withuis voor haar boek over verzetsheld Pim Boellaard.

- advertentie -

De vijf titels op de shortlist van 2012:

M. Vasalis. Een biografie – Maaike Meijer
Van Oorschot

Leopold I – De Eerste koning van Europa – Gita Deneckere
De Bezige Bij Antwerpen

Elsschot. Leven en werken van Alfons De Ridder – Vic van de Reijt
Athenaeum- Polak & Van Gennep

De eeuwigheid verzameld. Hélene Kröller-Müller 1869-1939 – Eva Rovers
Prometheus

Geluk kun je alleen schilderen. F.B. Hotz – Het leven – Aleid Truijens
Uitgeverij De Arbeiderspers

niersteen-veiling
De niersteenBij veilinghuis Christie's in Amsterdam zijn de afgelopen…
Boeg van de gezonken Titanic
Boeg van de TitanicHet wrak van de wereldberoemde Titanic

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: