Sigaren nazi-kopstuk Hermann Göring onder de hamer

De sigaren van Göring - Foto: Golding, Young & Mawer

De sigaren van Göring – Foto: Golding, Young & Mawer

Een veilinghuis in de Britse plaats Lincoln veilt later dit jaar sigaren die nog van nazi-kopstuk Hermann Göring zijn geweest. Dat meldt de BBC woensdag.

Hermann Göring

Hermann Göring


De sigaren werden na de oorlog gevonden in een landhuis van de nazi in Schorfheide, ongeveer 65 kilometer ten noordoosten van Berlijn. Op de sigarendoos staat Sondernfertigung Reichsmarschall Hermann Goering wat betekent dat de sigaren speciaal voor Göring werden gemaakt. Het veilinghuis verwacht dat de sigaren ongeveer 1100 euro waard zijn. Ze worden te koop aangeboden door een particulier die ze heeft geërfd.

Plaatsvervanger van Hitler

Hermann Göring wordt wel beschouwd als de belangrijkste man in het Derde Rijk na Hitler. Hij richtte de Gestapo op, zorgde voor de heropbouw van de Duitse luchtmacht en was degene die het schriftelijk bevel tot de Endlösung gaf. Hij mocht zich officieel de plaatsvervanger van de Führer noemen.

Na de oorlog gaf Göring zich over aan Amerikaanse troepen. Hij werd door het geallieerde tribunaal in Neurenberg ter dood veroordeeld. Op 15 oktober 1946 pleegde Göring zelfmoord, een nacht voor zijn ophanging.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Ingang van DachauBondskanselier Angela Merkel brengt dinsdagavond een…
Horst Tappert als Derrick – Still YouTubeIn Duitsland

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: