Simon Schama hoofdspreker tijdens Nacht van de Geschiedenis

Nacht van de Geschiedenis 2012

De Britse historicus Simon Schama is eind oktober de hoofdspreker van de Nacht van de Geschiedenis, het evenement dat de jaarlijkse Maand van de Geschiedenis afsluit. De presentatie van de Nacht is dit jaar in handen van Jort Kelder.

Hoofdspreker Simon Schama is onder meer bekend om zijn boek over de Gouden Eeuw in Nederland, getiteld Overvloed en onbehagen: de Nederlandse cultuur in de Gouden Eeuw.

De Nacht van de Geschiedenis vindt dit jaar plaats in het vernieuwde Rijksmuseum. Het museum stelt hiervoor zijn nieuwe Atrium ter beschikking.

- advertentie -Libris Geschiedenis Prijs

Tijdens de avond wordt de Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt voor het beste historische boek bestemd voor een breed publiek. In het tweede deel van de Nacht kan een keuze worden gemaakt uit een programma-aanbod bestaande uit debatten, interviews, workshops, de traditionele Hoedje op, Petje af-quiz, een preview van een nieuwe NTR/VPRO serie over de Gouden Eeuw en een voorstelling van de acteur Gijs Scholten van Aschat.

De avond wordt afgesloten met een feest in de Passage van het Rijksmuseum. Bezoek voor meer informatie over het evenement de website www.nachtvandegeschiedenis.nl

De jaarlijkse Maand van de Geschiedenis begint op 29 september in het Openluchtmuseum en wordt op 27 oktober afgesloten met de Nacht. Gedurende de hele maand oktober organiseren honderden culturele instellingen activiteiten, tentoonstellingen en evenementen rond het thema van dit jaar: Arm & Rijk.

De Nacht en Maand van de Geschiedenis worden dit jaar voor het eerst gezamenlijk georganiseerd door het Rijksmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum.

Foto: Plos OneIsraëlische wetenschappers hebben mogelijk de "oudste lucifers"…
ArcheologieAmateurarcheologen van de stichting Werkgroep Archeologie Regio Staphorst (Swars)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: