Sinn Fein-leider Gerry Adams opgepakt voor moord uit 1972

Gerry Adams - cc

Gerry Adams – cc

Gerry Adams, de leider van de Ierse republikeinse partij Sinn Fein, is opgepakt in verband met een moord uit 1972. Adams wordt verdacht van betrokkenheid bij deze moord.


In 1972 werd de toen 38-jarige Jean McConville geëxecuteerd door het IRA. De vrouw werd beschouwd als een spion, waarschijnlijk omdat ze een gewonde Britse soldaat had geholpen.

Gerry Adams was in 1972 een van de leiders van de IRA. Hij heeft echter altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben. Volgens Sinn Fein meldde Adams zichbij de politie omdat die hem wilde spreken over de moordzaak. Bij binnenkomst zou hij echter gelijk zijn gearresteerd.

Bob Hoskins in 2009 - CCDe bekende Britse…
Wilhelmina-pepermuntNaar aanleiding van het tweehonderdjarig bestaan van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: