Sint-Janskathedraal Den Bosch op postzegel

Het postzegelvel

Sinds vandaag is er bij TNT een nieuwe postzegelvel te koop. Op de nieuwe postzegels is een afbeelding van de Sint-Janskathedraal van Den Bosch te zien.

De speciale zegel is aangevraagd door de Stichting Archeologie, Bouwhistorie en Cultuur (ABC) uit ‘s-Hertogenbosch. Het is niet voor het eerst dat de Sint-Janskathedraal van Den Bosch op een postzegel wordt afgebeeld. In 1985 gebeurde dat ook al eens. Op de nieuwe postzegel is een foto van de zuidzijde van de kathedraal te vinden.

De Sint-Janskathedraal van Den Bosch werd gebouwd tussen 1220 en 1530 en wordt gezien als een van de grotere bouwwerken in de Brabantse gotiek. De kathedraal is de afgelopen tien jaar ingrijpend gerestaureerd.

- advertentie -
Huckleberry FinnIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan over…
EuropeanaDe leden van de Europese Unie moeten de digitalisering…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: