Gesneuvelde militairen Indië in Roermond herdacht

Foto van de herdenking in 2007 (Bron: nim-roermond.nl)

Foto van de herdenking in 2007 (Bron: nim-roermond.nl)

Bij het Nationaal Indië-monument in Roermond zijn zaterdag de Nederlandse militairen herdacht die vielen tijdens de strijd in het voormalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea in de periode 1945-1962.


De herdenking vond voor de zesentwintigste keer plaats. Deze keer werd voor het eerste ook stilgestaan bij de dood van de honderdvijftig Nederlanders in de Koreaanse oorlog in de jaren vijftig.

Namens de regering legde staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven een krans bij het Nationaal Indië-monument. Ook hield hij een herdenkingstoespraak. Koning Willem-Alexander werd vertegenwoordigd door generaal-majoor Morsink.

Tijdens de herdenking vlogen er vier F16′s van vliegbasis Volkel in zogenaamde missing man-formatie, over de begraafplaats in Roermond.

- advertentie -
Zuid-Sulawesi – Foto: CC/Achmad Rabin TaimNamens de Nederlandse…
Nederlandse excuses voor executies Indonesië - Still NOSDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: