Sloop deel Berlijnse Muur toch hervat

Protesten bij de East Side Gallery, eerder deze maand – Foto: Still YouTube

Ondanks protesten is woensdag toch de sloop van een bijzonder stuk van de Berlijnse Muur hervat. Een aantal weken geleden werd al een begin gemaakt met de sloop, maar na hevige protesten werd het werk toen stilgelegd.

Een projectontwikkelaar wil in totaal zo’n twintig meter van de East Side Gallery slopen. Hij wil op deze plek van de muur luxe appartementen bouwen maar dat is tegen het zere been van veel inwoners van Berlijn. Volgens hen gaat het om cultuurvernietiging.


Begin deze maand werden de sloopwerkzaamheden vanwege de protesten stilgelegd, maar nu zijn ze dus weer hervat.

- advertentie -

Het stuk dat gesloopt wordt maakt onderdeel uit van de zogenaamde East Side Gallery, een groot stuk van de muur dat beschilderd is door tientallen kunstenaars. De afgelopen weken hebben ook verschillende prominenten, waaronder acteur David Hasselhoff, zich hard gemaakt voor het behoud van het stuk muur. Dat lijkt nu tevergeefs te zijn geweest.

Gerelateerde boeken:

De afstammelingen van Willem van Oranje Met een troonswisseling…
olifantsvogel-ei-veiling
Het ei van de olifantsvogel - Foto: Christie'sBij veilinghuis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: