Sluitingsceremonie Spelen in teken Britse muziekgeschiedenis

Olympisch Stadion in Londen – Foto: CC/Gerard McGovern

De Olympische Spelen zijn zondagavond met een nostalgische muzikale show afgesloten in het Olympisch Stadion in Londen. De traditionele sluitingsceremonie stond dit keer in het teken van vijftig jaar Britse muziekgeschiedenis.

Tijdens een drie uur durende show traden een groot aantal artiesten op waaronder de Pet Shop Boys, Muse, Ray Davies van de Kinks, Roger Taylor en Brian May van Queen, Eric Idle en The Who.Bijzonder was ook dat de Spice Girls speciaal voor de sluitingsceremonie voor een keer weer bij elkaar kwamen.

- advertentie -

Er was speciale aandacht voor twee grootheden in de Britse muziekgeschiedenis die inmiddels niet meer leven: John Lennon en Freddie Mercury. Terwijl het lied Imagine werd gespeeld werd in het midden van het stadion het gezicht van ex-Beatle John Lennon opgebouwd en de voormalige Queen-frontman Freddy Mercury was te zien op vier enorme staande videoschermen waardoor het leek alsof hij in het centrum van het stadion optrad en communiceerde met het publiek.

De sluitingsceremonie zou door ongeveer een miljard mensen op televisie zijn bekeken. Over vier jaar worden de zomerspelen gehouden in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. De burgemeester van die stad, Eduardo Paes, kreeg zondagavond de olympische vlag overhandigd.

Opslagplaats voor Agent Orange - Foto: US ArmyDe Verenigde…
Raymond Westerling in november 1948 bij zijn gedwongen afscheid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: