Smartphone-app over de Slag om Arnhem

Operatie Market Garden

Er komt een speciale applicatie voor de mobiele telefoon die de luchtlandingen van de Slag om Arnhem zichtbaar zal maken. Dat heeft stichting Scarabee in Oosterbeek vandaag bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de zogenaamde Airborne App tijdens de Airborne wandeltocht van 2012 gebruikt kan worden. Tijdens de komende wandeltocht, begin september, zullen wandelaars uitgenodigd worden om ‘mee te bouwen’ aan de realisatie van het nieuwe virtuele monument. Stichting Scarabee:- advertentie -

Met parachutisten bedrukte enveloppen worden gevuld met persoonlijke boodschappen en donaties van de wandelaars. Tussen de bomen opgehangen groeit de zee van enveloppen uit tot een papieren voorbode van het nieuwe virtuele monument. Wandelaars dragen zo gezamenlijk bij aan de totstandkoming van het monument en treden daarmee in een traditie van oorlogsmonumenten die door burgers zelf werden gefinancierd en opgericht.

Als de app klaar is krijgen gebruikers na het downloaden beelden te zien van dalende parachutisten als de telefoon naar de lucht wordt gericht.

Omslagfoto van het boekBij uitgeverij Spectrum verschijnt over enkele…
Operatie Market GardenIn Arnhem worden de komende tijd zogenaamde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: