Songwriter Hal David (91) overleden

De Amerikaanse songwriter Hal David is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden. De liedjesschrijver werd onder meer bekend vanwege zijn jarenlange samenwerking met Burt Bacharach.

Het beroemdste nummer dat hij samen met Bacharach schreef is Raindrops keep falling on my head.

- advertentie -

Dit nummer werd eind jaren zestig gemaakt voor de film Butch Cassidy and the Sundance Kid en werd beloond met een Academy Award voor beste originele nummer.

Verder scoorde Hal David nog hits met nummers als This guy’s in love with you, I’ll never fall in love again, Do you know the way to San Jose en I say a little prayer. Nummers van de liedjesschrijver werden onder meer vertolkt door grootheden als Dionne Warwick, The Carpenters, Dusty Springfield, Gene Pitney en Tom Jones.

Foto: nim-roermond.nlPrins Willem-Alexander heeft zaterdag een krans gelegd bij…
Paleis Noordeinde in Den HaagTwee panelen van de Russische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: