Sonja Barend over zestig jaar tv-interviews

Sonja Barend – Foto: Hans Peter

Sonja Barend keert begin oktober voor één keer terug op de Nederlandse tv. Ze zal op zaterdag 8 oktober een televisieprogramma presenteren over zestig jaar televisie-interviews.

Het VARA-programma wordt opgenomen in De Rode Hoed in Amsterdam. Geen onbekend terrein voor de presentatrice. In dit centrum werd ooit haar eigen talkshow opgenomen. Sonja Barend zal in de uitzending in gesprek gaan met interviewers en geïnterviewden over de kunst van een goed gesprek op televisie.

Ook zal ze in het programma bekendmaken aan wie dit jaar de naar haar vernoemde Sonja Barend Award wordt toegekend, de vakprijs voor het beste televisiegesprek van het afgelopen seizoen. De genomineerden voor deze prijs zijn dinsdag bekendgemaakt. Dit zijn Twan Huys (gesprek met Thom Karremans), Paul Witteman en Jeroen Pauw (gesprek met Albert Drent, de directeur van het Het Hofnarretje), Sven Kockelmann (gesprek met Marine Le Pen) en Matthijs van Nieuwkerk (gesprek met Isa Hoes).

- advertentie -Afgelopen jaar ging de prijs naar Clairy Polak voor haar gesprek met DSB-topman Hans van Goor.

Bij uitgeverij Bertram En De Leeuw verschijnt half september een door Sonja Barend samengesteld boek over zestig jaar televisie-interviews.

TV Toys MuseumHet TV Toys Museum verhuist naar het…
Foto: Still videoAndere Tijden zendt op 25 september niet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: