Sonny Boy niet op shortlist Oscars

Still uit Sonny Boy

De Nederlandse historische film ‘Sonny Boy’ dingt niet meer mee naar een Oscar voor de beste buitenlandse film. De Nederlandse inzending heeft geen plek gekregen op de shortlist.

De Oscar-organisatie maakte woensdag de shortlist bekend van de negen buitenlandse film die nog kans maken op een nominatie. Sonny Boy staat daar dus niet op. De Belgische inzending, Rundskop, staat wel op de shortlist.

De film Sonny Boy speelt zich af tegen de achtergrond van

- advertentie -het Paramaribo van begin twintigste eeuw, de crisisjaren in Nederland, de verschrikkingen van het nazi-regime en de concentratiekampen.

Het verhaal begint als de jonge Surinaamse emigrant Waldemar verliefd wordt op de twintig jaar oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Uit deze ‘verboden liefde’ wordt Waldy geboren, die de bijnaam Sonny Boy krijgt.

De hoofdrollen van de verfilming van Annejet van der Zijl’s bestseller Sonny Boy worden vertolkt door Ricky Koole en Sergio Hasselbaink.

In Nederland was de film een groot succes. Meer dan 400.000 mensen bekeken de door Maria Peters geregisseerde film in de bioscoop.

Overkoepelende erfgoedorganisatieSinds maandag heeft Vlaanderen één erfgoedorganisatie. De drie…
BalletschoenenDe beroemde Nederlandse choreograaf, danser en balletleider Rudi van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: