Sopraan Cristina Deutekom (82) overleden

Cristina Deutekom (cc - Peter Bording)

Cristina Deutekom (cc – Peter Bording)

De Nederlandse zangeres Cristina Deutekom is woensdag op 82-jarige leeftijd overleden.


De sopraan brak in 1963 bij De Nederlandse Opera door als Königin der Nacht in Mozarts Die Zauberflöte bij De Nederlandse Opera. Ze zong deze rol in veel grote Europese operahuizen. Internationaal bekend werd ze door een studio-opname van Die Zauberflöte onder leiding van dirigent Georg Solti.

Naast de Königin der Nacht zong ze onder meer Mozartrollen als Konstanze (Die Entführung aus dem Serail), Fiordiligi (Così fan tutte) en Vitellia (La clemenza di Tito).

Cristina Deutekom werd door kenners en liefhebbers geprezen om haar grote bereik en soepele stem. Ze werkte samen met beroemde dirigenten en zangers waaronder José Carreras, Placido Domingo en Luciano Pavarotti.

- advertentie -

In 1986 zette ze vanwege problemen met haar gezondheid een punt achter haar carrière. De beroemde sopraan overleed woensdag na een kort ziekbed.

Cristina Deutekom: “Der hölle rache”. Die Zauberflöte

Nuon Chea (archieffoto)Het Cambodja-tribunaal heeft de Rode Khmer-kopstukken…
Abbey Road, de beroemde albumcover
Abbey Road, de beroemde albumcoverHet wereldberoemde zebrapad op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: