Sotheby’s veilt zeldzame tiara

De tiara – Foto: Sotheby’s

Bij Sotheby’s in Genève wordt over twee maanden een zeldzame tiara geveild. De waardevolle kroon werd begin twintigste eeuw gemaakt voor Katharina Slepzow (1862 – 1929), de tweede vrouw van Graaf Guido von Henckel (1830-1916).

Volgens veilinghuis Sotheby’s gaat het om de duurdste tiara die sinds dertig jaar op een veiling is verschenen. Verwacht wordt dat ze tussen de drie en acht miljoen euro op gaat brengen.

De tiara bestaat

- advertentie -uit diamanten en elf zeldzame Colombiaanse peervormige smaragden van meer dan 500 karaat. Volgens Sotheby’s maakten de smaragden vermoedelijk ook ooit onderdeel uit van de juwelencollectie van keizerin Eugénie, de vrouw van keizer Napoleon III.

Rond 1900 werd de tiara met diamanten en smaragden vervaardigd, mogelijk door het Franse juweliershuis Chaumet. De veiling vindt plaats op 17 mei.

De Nederlandse wiskundige en kunstenaar Rinus Roelofs heeft een fout ontdekt in…
amerika-oude-kaart
Nieuw gevonden stenen gereedschap suggereert dat Amerika al voor de Cloviscultuur bevolkt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: