SP geeft socialistische geschiedenisles

Still uit de video

De Socialistische Partij (SP) heeft een video gemaakt waarin, in vijftien minuten, de geschiedenis van Europa wordt behandeld.

Aan de hand van live getekende animaties vertelt voormalig SP-leider Jan Marijnissen in Jip-en-Janneketaal hoe Europa zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld en blikt hij vooruit op hoe het verder moet.

Natuurlijk wordt die hele geschiedenis van de ‘superstaat Europa’ wel vanuit SP-perspectief benaderd en worden er de nodige ‘socialistische kanttekeningen’ bij de

- advertentie -verschillende ontwikkelingen geplaatst.

Marijnissen heeft wel iets met geschiedenis het is dus niet heel verwonderlijk dat juist hij de tekst heeft ingesproken. Samen met christen-democraat Maxime Verhagen (CDA) is hij de geestelijk vader van het Nationaal Historisch Museum.

Bekijk de vijftien minuten durende ‘geschiedenisles’ hieronder

Aangifte tegen Jorge ZorreguietaNabestaanden van de in 1977 in…
Woudagemaal bij Lemmer - Foto: RCEDankzij een rijkssubsidie van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: