Speelfilm over Mozes verboden in Egypte

Exodus - Gods and Kings

Exodus – Gods and Kings

De Amerikaanse dramafilm Exodus: Gods and Kings, geïnspireerd op het Bijbelse verhaal over Mozes en de uittocht uit Egypte, is in Egypte uit de bioscopen gehaald. Dat meldt CNN.


Het Egyptische ministerie van Cultuur heeft de film volgens de Amerikaanse omroep verboden omdat deze “historische onjuistheden” zou bevatten.

Exodus: Gods and Kings is een dramafilm geregisseerd door Ridley Scott. De rol van Mozes wordt gespeeld door Christian Bale en de Australische acteur Joe Hedgerton speelt de rol van farao Ramses.

Volgens de Egyptische cultuurminister Jabir Asfour gaat het om een film waarin de geschiedenis vanuit een zionistisch oogpunt wordt gebracht. Zijn ministerie stoort zich er onder meer aan dat in de film gedaan wordt alsof Joden de piramides bouwden.

- advertentie -

Ook in Marokko is de film, die maar liefst 140 miljoen dollar heeft gekost, uit de bioscoop gehaald.

Noach

Afgelopen voorjaar werd de film Noah, over de Bijbelse figuur Noach, verboden in verschillende islamitische landen. Dit omdat Noach binnen de islam beschouwd wordt als een profeet en het verboden is om profeten uit te beelden.

Jezus als wijsheidsleraar (Mazzolino, Gemaeldegaleri Berlijn)
Jezus als wijsheidsleraar (Mazzolino, Gemaeldegaleri Berlijn)Ronald van Raak…
Christian Bale als Mozes (Still - Twentieth Century Fox)
Toen de oude, vermaarde Zen-filosoof D.T. Suzuki eens een lezing hield, besprak…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: