Speelfilm over zeeheld Michiel de Ruyter

Portret van Michiel de Ruyter – Ferdinand Bol, 1667

De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat een speelfilm maken over zeeheld Michiel de Ruyter (1607-1676). Hij heeft dat zondag bekendgemaakt.

De plannen voor de film worden volgende week op het Filmfestival van Berlijn verder uit de doeken gedaan. Bekend is wel dat het scenario van de “epische speelfilm” over Michiel de Ruyter geschreven wordt door Reiné zelf en door Klaas de Jong en Lars Boom.

Het is de bedoeling dat de opnamen in 2013 van start gaan. Er zal gedraaid worden in zowel Nederland als Groot-Brittannië. Budget voor de film bedraagt acht miljoen euro. Tweederde van de financiering zou al rond zijn.

- advertentie -

Regisseur Roel Reiné werd in de jaren negentig onder meer bekendmet de serie Fort Alpha en de film The Delivery. De afgelopen jaren werkte hij in de Verenigde Staten.

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is een van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Vanaf zijn elfde jaar voer hij op zee. Hij maakte al snel carrière. Hij werd stuurman en uiteindelijk krijg hij het bevel over een eigen schip. De Ruyter was succesvol en vergaarde als kaapvaarder een groot fortuin.

De Ruyter speelde daarnaast een belangrijke rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. Tijdens de Derde Engels-Nederlandse Oorlog (1672-1674) wist hij tijdens verschillende slagen – onder meer bij Solebay en Kijkduin – het hoofd te bieden aan een sterke Engels-Franse vloot.

Hierdoor behoedde hij de Republiek voor een invasie vanuit zee. De Ruyters overwinning bij Kijkduin zorgde er bovendien voor dat de Engelsen zich uit de oorlog terugtrokken.

De financiële middelen ontbrekenVlaanderen heeft in 2014 waarschijnlijk geen…
Doodle voor Charles DickensHet is dinsdag precies tweehonderd jaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: