Spiderman-strip geveild voor 1,1 miljoen dollar

Amazing Fantasy #15

Een fanatieke stripverzamelaar heeft bij een online veiling maar liefst 1,1 miljoen dollar betaald voor een zeldzame Spiderman-strip. Veilingsite ComicConnect heeft dat bekendgemaakt.

De strip dateert uit het jaar 1962. Het gaat om het vijftiende nummer van Amazing Fantasy, een stripreeks waarin stripheld Spiderman debuteerde.

Het is niet de duurste strip die ooit verkocht is. In die strijd gaat stripheld Superman aan kop.

- advertentie -Voor een exemplaar van Action Comics #1 werd vorig jaar anderhalf miljoen dollar neergelegd. In deze strip uit 1938 maakte Superman zijn debuut. Destijds kostte een exemplaar van de strip slechts tien dollarcent.

De duurste Nederlandstalige strip ooit is De vrolijke avonturen van Doris Dobbel. Deze strip van Marc Sleen uit 1952 werd enkele maanden geleden geveild voor 14.000 euro.

Ganstrekken in Grevenbicht - Afb: Still L1Traditiegetrouw wordt in…
De nieuwe game wordt binnenkort gelanceerdGeen oude, saaie geschiedenisleraar,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: