Spiegelbeeld en schaduwspel, het oeuvre van Hella S. Haasse

Spiegelbeeld en schaduwspel, het oeuvre van Hella S. Haasse

Spiegelbeeld en schaduwspel, het oeuvre van Hella S. Haasse

Het oeuvre van Hella S. Haasse (1918-2011) is groots, omvangrijk en enorm gevarieerd. Maar wie kent de essays van Haasse over de schrijvende vrouw?’

Waarom schreef ze zo vaak over ontheemding? Wat bedoelde ze als ze het over haar ‘daimoon’ had? Waarom zijn veel huwelijken in Haasses romans en verhalen problematisch? Margot Dijkgraaf maakte in 1989 kennis met de schrijfster en voerde de laatste tien jaar van Haasses leven regelmatig gesprekken met haar over haar werk.

In Spiegelbeeld en schaduwspel bespreekt ze Haasses belangrijkste thema’s en laat ze de schrijfster zelf aan het woord. Het boek is daarmee niet alleen een rijk overzicht van een monumentaal oeuvre, maar ook een persoonlijk portret van een van de grootste auteurs uit de Nederlandstalige literatuur.

Spiegelbeeld en schaduwspel – Margot Dijkgraaf
Het oeuvre van Hella S. Haasse

ISBN: 9789021455181
Uitgever: Querido
Paperback, 320 pagina’s
Prijs: € 22,50

Bestel dit boek bij:

Spreken over fout - Bram Enning
Spreken over fout - Bram EnningGedeeld slachtofferschap en…
Confucius, de gesprekken
Confucius, de gesprekkenConfucius (551-479 v.Chr.) is naast Lao…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: