Spitfire gevonden in Iers moeras

In een Iers moeras hebben archeologen de resten van een bijna zeventig jaar geleden neergestortte Spitfire opgegraven. Dat melden verschillende Britse kranten.

Het Britse gevechtsvliegtuig stortte in november 1941 neer in een moeras in County Donegal, een graafschap in het noordwesten van Ierland. De piloot van het toestel, de Amerikaan Roland “Bud” Wolf, had zich even daarvoor met een parachute in veiligheid weten te brengen.

Weggezonken in het moeras blijken de

- advertentie -wrakstukken van de Spitfire goed bewaard te zijn gebleven. De opgraving wordt gevolgd door de BBC. De onderzoekers hebben in het moeras ook zes machinegeweren en een aanzienlijke hoeveelheid munitie gevonden. Deze spullen zullen overgedragen worden aan een museum in Derry.

De Amerikaanse piloot Roland “Bud” Wolf was in 1941 onderweg naar een RAF-basis in Derry. Toen hij op ongeveer twintig kilometer van zijn eindbestemming was raakte de motor van zijn Spitfire oververhit. De onderzoekers sluiten niet uit in de cockpit van de Spitfire persoonlijke bezittingen te vinden.

Kerktoren van Firdgum - Foto: CC/CloggyIn het Friese plaatsje…
Barak 1B - Foto: Stichting Barak 1BDe Rijksdienst voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: