Dark
Light

Spookhuis Sas-van-Gent wordt toch gesloopt

Auteur:
1 minuut leestijd

Het ‘spookhuis’ in Sas-van-Gent
Het ‘spookhuis’, een oud herenhuis op de grens van Sas-van-Gent (NL) en Assenede (BE), wordt toch gesloopt. Volgens de eigenaar, de Belgische ondernemer Luc Christaen, zijn de buren de overlast zat en is het gebouw gevaarlijk voor bezoekers.

De dreigende sloop van het ‘spookhuis’ uit 1905 zorgde voor veel commotie. De Heemkundige Kring Sas-van-Gent wilde het herenhuis vanwege de historische waarde redden middels een petitie en een bezwaarschrift.



Verslaggevers van NOS Headlines dachten bij hun bezoek in 2009 een kind voor het huis te zien

De Nederlandse entertainer Johan Vlemmix had ook interesse in het huis. Hij wilde het ombouwen tot spookhotel. Omdat er van hem geen formeel bod kwam, besloot Christaen tot de sloop.

Spookjagers

Volgens de legende is er in de Eerste Wereldoorlog een Duitse agent geëlektrocuteerd in het huis en kwamen er in de Tweede Wereldoorlog Canadese soldaten om door op een mijn te rijden. Hun zielen zouden nog steeds ronddwalen in het huis.

Hoewel de spookverhalen al langer de ronde deden is het huis in 1996 ‘herontdekt’ door een stel spookjagers. Sindsdien wordt het commercieel uitgebuit en werd het de afgelopen jaren onder meer bezocht door de NOS, BNN en VRT. Ook trekt het geestenjagers vanuit de hele wereld aan. Op foto’s zouden nevels van geesten te zien zijn, gsm’s weigeren dienst, niet bestaande deuren slaan dicht en andere geluiden zouden te horen zijn. Ook zou elke vogel die binnenvliegt meteen dood neervallen.

Christiaen hoopt met de sloop te beginnen zodat de gemeente Terneuzen dat toelaat. Omdat het broedseizoen net is begonnen moeten de gevolgen daarvan eerst duidelijk worden.

Video: Spookhuis Sas van Gent – The End

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×