Sporen Eerste Wereldoorlog online te vinden

Talloze bezienswaardigheden die verband houden met de Eerste Wereldoorlog zijn sinds kort online te vinden. De Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT) heeft hiervoor de website TracesOfWW1.com gelanceerd

- advertentie -


Sinds een aantal jaren zijn verschillende monumenten, begraafplaatsen, musea of andere ‘sporen’ uit de Tweede Wereldoorlog te vinden op de STIWOT-site TracesOfWar.com. Omdat er natuurlijk genoeg parallellen zijn te trekken tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn er inmiddels ook al duizenden objecten uit de Eerste Wereldoorlog op deze site geplaatst. STIWOT heeft daarom besloten een nieuwe site te lanceren die zich puur richt op de Eerste Wereldoorlog: TracesOfWW1.com. Dit niet in de laatste plaats omdat het volgend jaar precies een eeuw geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak.

Op de nieuwe site is – net als bij de bekendere WOII-variant – per land en in Nederland per provincie te zien wat er allemaal aan sporen uit de oorlog te vinden is in monumenten, musea, begraafplaatsen, etcetera. Ondanks de neutraliteit van Nederland is hier bijvoorbeeld een Belgische Ereveld te vinden, in Harderwijk. In België is de lijst van monumenten en gedenkplaatsen uiteraard een stuk langer.

Vrijwilligers gezocht

Omdat de vrijwilligers van STIWOT zich met name bezig houden met de Tweede Wereldoorlog, zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers die de bezienswaardigheden op de nieuwe site willen aanvullen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@stiwot.nl

Uitgaven over de Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog - Keerpunt in de Europese GeschiedenisIn…
Hamlet, het bekende toneelstuk van Shakespeare gaat op wereldtournee. En niet zomaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: