Sporen uit de IJzertijd gevonden in Aalter

Foto: KLAD

Bij archeologisch onderzoek in Aalter (Oost-Vlaanderen) zijn sporen gevonden van enkele gebouwen uit de ijzertijd.

Het archeologisch onderzoek vindt plaats voorafgaand aan de aanleg van een nieuwe woonwijk.

Dat er oude sporen van bewoning zijn aangetroffen verrast de archeologen niet erg. Enkele jaren geleden werden bij archeologisch onderzoek in de omgeving van de nabijgelegen kerk namelijk al gebouwstructuren uit de vroege ijzertijd gevonden.Ook bij het huidige onderzoek aan de Aalter Lostraat 2012, waar later 153 wooneenheden zullen komen, zijn dus al archeologische vondsten gedaan. De archeologen van de lokale Kale – Leie Archeologische Dienst (KLAD). Er zijn in totaal vijf plattegronden gevonden van gebouwen die dateren uit de vroege ijzertijd. Ook zijn er sporen van een Romeinse nederzetting aangetroffen die waarschijnlijk uit de tweede eeuw na Christus dateert.

Verder zijn er onder meer putten en wat keramiek gevonden.

Op woensdag 13 juni kunnen bezoekers tussen 14:00 en 18:00 uur bij de archeologen terecht voor gratis rondleidingen van ongeveer een half uur.

Afb: MCNDe muziekcollecties van het de Stichting Muziek Centrum…
Alexander Curly - Afb: Still YouTubeDe Nederlandse zanger Harm…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: