Sporen middeleeuwse boerderij gevonden in Apeldoorn

Op het terrein van een voormalige wasserij in Apeldoorn zijn sporen van een boerderij uit de elfde eeuw ontdekt. De gemeente Apeldoorn heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan bij het Ordenplein in de Gelderse plaats. Het gaat om een middeleeuwse boerderij met een afmeting van ongeveer dertig bij tien meter. De ouderdom van de boerderij is vastgesteld met behulp van aardewerk dat bij de boerderij gevonden werd.In de grond werden verkleuringen aangetroffen die aangaven hoe groot de boerderij ongeveer moet zijn geweest. Ook zijn sporen van de palen van het huis gevonden.

- advertentie -

Archeologen vonden in de buurt van de boerderij verder resten van een middeleeuwse waterput.

Op de plek waar de sporen van de boerderij gevonden zijn, komt een nieuwe woonwijk. Het archeologisch onderzoek vond plaats naar aanleiding van de bouwwerkzaamheden.

Luchtvaartpionier Jan Hilgers (links) - Foto: HMEThemakanaal Holland Doc…
Slag bij Azincourt op een vijftiende-eeuws miniatuurDe Britse militair…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: