Sporen oude nederzetting Tiel blootgelegd

Still Omroep Gelderland

Still Omroep Gelderland

Archeologen hebben in Tiel sporen van een oude nederzetting gevonden. Dat meldt Omroep Gelderland.

Het gaat met name om resten uit de periode van de negende tot de twaalfde eeuw. Als handelsnederzetting maakte Tiel toen een bloeiperiode door. Er is onder meer aardewerk gevonden dat destijds in deze periode verhandeld werd. Verder stuitten de onderzoekers tijdens de opgraving ook op botresten en delen van een stadswal.

De gemeente Tiel houdt binnenkort een kijkdag.

Resten van de mikwe die geen mikwe was (Limburgs Museum)
Amphipolis - cc

[caption id="attachment_44310" align="alignleft" width="265"] Amphipolis - cc

Bij Amphipolis in de regio Serres…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: