Spullen Boudewijn Büch brengen 10.000 euro op

Boudewijn Büch - Foto: VARA

Boudewijn Büch – Foto: VARA

Online veilinghuis Catawiki heeft deze week in totaal 85 objecten van schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch geveild. De veiling bracht in totaal ruim tienduizend euro op.


Er kon onder meer geboren worden op vier kleine post-it-briefjes die Büch schreef aan zijn geliefde Pauline Drost. Op de briefjes, die verkocht werden voor 120 euro, staan teksten als ‘Plien! Bel je mij ècht om 09.00 uit bed! en een liefdesverklaring.

Andere bijzondere objecten die geveild werden zijn een beschreven envelop gericht aan Mick Jagger die gebruikt werd op de achterflap van het boek Brieven Aan Mick Jagger (550 euro) en een luxe versie van Büchs boek Het Dolhuis uit 1987 (900 euro).

Boudewijn Büch (1948-2002) overleed twaalf jaar geleden. Hij werd onder meer bekend door de enthousiaste manier waarop hij zijn liefde voor het bijzondere boek overdroeg op televisiekijkend Nederland. Behalve als bevlogen presentator liet Büch als schrijver van een groot aantal dichtbundels en romans en ontelbare columns en artikelen ook zijn sporen na.

- advertentie -

Zijn bekendste roman, De kleine blonde dood, werd verfilmd en ruim dertig keer herdrukt. Meer nog wordt Boudewijn Büch herinnerd als presentator van tv-programma’s als Büch’s boeken en De wereld van Boudewijn Büch.

De geveilde bokshandschoenen van Mohammed Ali (Heritage Auctions)
De geveilde bokshandschoenen van Mohammed Ali (Heritage Auctions) Bij…
Nuon Chea (archieffoto)Het Cambodja-tribunaal heeft de Rode Khmer-kopstukken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: