SS-kist ‘Derrick’ gevonden

Horst Tappert als Derrick – Still YouTube

Horst Tappert als Derrick – Still YouTube

In Duitsland is een oude SS-legerkist gevonden van acteur Horst Tappert, vooral bekend vanwege zijn rol in de politieserie ‘Derrick’. Dat meldt dagblad Bild.


De krant kreeg de kist in handen dankzij een zoon van een vriend van de acteur. Deze vriend was een oude-SS-kameraad van Horst Tappert en blijkt de kist in de jaren zeventig in bewaring te hebben gekregen.

In de kist zitten onder meer een bajonet, een medaille en een beeldje dat de acteur ooit won omdat hij derde was geworden bij een SS-schietwedstrijd. Verder zit er een naamplaatje van Tappert in de kist. De letters ‘SS’ zijn hierop weggekrast.

Hoofdinspecteur Derrick

Horst Tappert overleed in 2008 en werd beroemd door zijn rol als hoofdinspecteur Derrick. Enkele maanden geleden ontdekte een Duitse socioloog dat Tappert vanaf 1943 lid was van de SS-Division Totenkopf, een elite-eenheid die destijds in Rusland opereerde. Hij zou binnen deze eenheid grenadier zijn geweest.

- advertentie -

De acteur had hier zelf in het openbaar nooit over gesproken. In zijn memoires schreef hij alleen dat hij als hospik diende bij de Wehrmacht en dat hij tegen het eind van de oorlog krijgsgevangen was gemaakt.

Gerelateerde uitgaven:

Leven met de dood - Olga Lengyel

[caption id="attachment_34760" align="alignnone" width="800"] Barak in Auschwitz - Foto: stock.xchng

In Birkenau, het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: